Meclis'te kebap isyanı

Haber Giriş : 17 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te uygulanmaya başlayan HACCP kuralları milletvekillerinin tepkisini çekti. Vekiller, kanserojen olmadığı için yasaklanan ızgara kebaplara, şakşuka ve musakkaya özgürlük verilmesini istediler

Meclis lokantasında gıda hijyeni, güvenirliğini garanti altına alan Uluslararası Gıda Güvenliği (HACCP) standartlarının uygulanması milletvekillerini isyan ettirdi. HACCP yüzünden kebapların kanserojen olduğu için kömür yerine doğalgazlı fırınlarda buhar ile pişirilmesi özellikle Doğu ve Güneydoğulu milletvekilerini etkiledi. Vekiller, "Bırakın düşünmeyin bizim sağlığımızı. Biz eski lezzetli kebapları istiyoruz. Damak zevkimizi bozmayın, fırında buharla pişen kebap mı olur. Kebapa özgürlük" dediler.

AK Partili Ahmet Uzer, artık Meclis'te kebap yemediğini belirterek, "Kebapın kömür ateşinde pişirilmesi gerekir. Kömür ateşinde pişirilmeyen kebap kurur ve lezzeti kalmaz. Her kebapın pişirileceği kömür ateşinin ısısı bile farklıdır" dedi. AK Parti Hatay Milletvekili İsmail Soylu ise "Meclis'teki yemeklerin lezzeti kalmadı. Alıştığımız damak zevkini bulamıyoruz" dedi.

ŞAKŞUKA YASAĞI

Meclis lokantasında kızartmalar da yasak kapsamına alındı. Yağda yapılan kızartmaların insan sağlığına zararlı olması nedeniyle kaldırıldı. Bu yasak şakşuka ve patlıcan musakkayı vurdu.

Meclis'te yanık yasağı nedeniyle üzeri hafif yanık olan fırın sütlaç uygulamasına da son verildi. Yemeklerin sağlıklı olması için tereyağ ve margarin de yasaklandı. Yemeklerde artık ayçiçek ve zeytinyağı kullanılıyor.

Kuliste pizza ve su böreği

Meclis Başkanlığı, Genel Kurul'un çalıştığı saatlerde milletvekillerine kulislerde aperatif satılması yasağını da kaldırdı. Vekillere kulislerde tost, tatlı ve meyvenin yanı sıra artık pizza ve su böreğinin de yeraldığı bir mönü sunulacak. Lokantada garsonlara da siyah pantolon ve beyaz gömlek giyme zorunluluğu getirildi. Garsonların gömleklerinin kısa kollu olması ve papyon takmaları da şart.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber